Norgesmesterskap 2018

Norgesmesterskap 2018

Under helgen 11.-12. August ble Norgesmesterskapet i Go Kart avviklet blant vakre fjelltopper i Malmedalen på Mørekysten. Arrangørklubben NMK Molde tok i mot norgeseliten i Go Kart og servert det vi mener ble historiens mest åpne NM.

Banen har ikke blitt benyttet til statusløp som NM tidligere, så her var de fleste på ukjent tereng. Med trening både torsdag og fredag fikk imidlertid de fleste opp tempoet både på våt og tørr asfalt. Det var kun hundredeler som skilte i beste rundetid til slutt. Taktikken skulle dermed bli avgjørende.

Lietech Racingteam var tilstede med 24 Parolinpiloter og sikkret 4 av 5 klasseseiere.

Gjesteklassen dette året ble Cadetti, og her hadde Lietech Racing Team fører Kristaps Purpiss best resultat. Han vant klassen sin og er en ung herremann og regne med i årene som kommer.

1. Kristaps Purpiss (Ålesund)
5. Henrik Fiskerstrand (Ålesund)
7. Sebastian Skram Wiik (Ålesund)

I klasse Mini ble det arrangert Norgescup. Her hadde vi Aron Naas fra arrangørklubben som vant tidkjøringen. I andre enden av resultatet fra tidkjøringen fant vi Idar Gjerdevik som ikke fikk kjørt sin tidkjøring. Peder Saltvedt hadde også god fart og vant sin gruppe på tidkjøringen. Når heatene var i gang ramlet Aron bakover og Idar var på full fart fremover. Ulrik Strømmen kjempet i topp 5 hele dagen. Tord Raugstad er normalt med i toppen, men fikk kjenne på motgang i denne helgen. Han lå som master, men fikk motorstopp. Kjørte seg opp til 6. plass i finalen, men fikk seg en tur i grusfella mot slutten. Idar ga oss dagens oppkjøringsoppvisning. Denne gutten er ett ekte talent med sult på førsteplasser. Fra sisteplassen jobber han seg opp og vinner årets Norgescup i Go Kart.

1. Idar Gjerdevik (Karmøy)
5. Peder Saltvedt (Haugesund)
6. Ulrik Strømmen (Ålesund)
9. Tord Raugstad (Klepp)
11. Aron Naas (Molde)
12. Olav Fatland (Stavanger)
16. Niklas Blåsberg (Orkdal)
17. Miriam Tøvik (Molde)
18. Felix Blåsberg (Orkdal)

I Junior 125 ble det arrangert Norgesmesterskap. Stian Lie var i front hele løpet. Han viste førerferdigheter og stabilitet som holdt til seier i alle heat og finaler. William Lynnum Lund hadde skikkelig tempo på tidkjøring og samarbeidet med Stian om slipstreaming. Det viste seg som bra taktikk og guttene kom inn som nr 1 og 2. Imidlertid var William 600 gram for lett på vekta og måtte stille bakerst. Han fikk kjørt seg oppover i løpet av dagen, men banen i Fræna kommune viste seg og være utfordrende med tanke på passering av konkurenter. Under NM får man benytte to sett slicks, og Stian sparte sine siste til finalen. Det var glatt etter at starten gikk, men vestlendingen bremset ikke tidligere på grunn av det. Karten ble stilt opp i firhjulskrens for og rubbe inn dekkene fortest mulig. Stian visste at Per Brennhaugen sto på innkjørte dekk og høyere dreving på andreplass. Brennhaugen ville gjerne forbi, men Stian lukket døra de første to rundene. Når slicksgummien fikk feste så tittet ikke Stian bakover lenger og kjørte sitt eget løp til seier i Norges eneste Juniorklasse. Vi gratulerer Mina Pedersen fra Pro-Karting som nr 2 og Sondre Kvilekval med tredjeplass 🏆

1. Stian Lie (Haugesund)
8. Kristian Berge (Ølensvåg)
9. William Lynnum Lund (Stathelle)
11. Nora Strømmen (Ålesund)
15. Joakim Rovde (Aukra)
17. Marius Bø Petersen (Bergen)
19. William Lundbø (Ålesund)
20. Emil Rosendal (Elverum)
24. Ane Rovde (Aukra)

I X30 var det også Norgesmesterskap. Her hadde vi med 3 førere. Odd Rune Kristiansen fra arrangørklubben har ligget i hardtrening før dette høydepunktet. Imidlertid ble motgangen til og ta og føle på. Ingen stor suksess for Kristiansen med brutt finale. Erik Walderhaug som er eldste pilot i teamet hadde også motgang med tenningsproblemer. Jonas Moe Sundgot krasjet hardt i dekkbarriere midt på langsiden og kom baklengs over mål som nr 6 i første heat. Det ble satt inn full effekt på alle ledige mekanikkere og karten sto reparert til første finale. Derfra hentet Jonas seg opp til førsteplassen i finale 1. Siste og avgjørende finale startet han med ett planlagt rykk som ga 1 sekund luke til de andre. Så øket han ledelsen gjevnt utover finalens 20 runder med ytterligere ett sekund. Jonas flagget inn først med handa høyt hevet i seiersrus. Taktikken virket! Gutten fra Ulsteinvik ble Norgesmester i landets største seniorklasse. Gratulerer alle konkurenter og spesielt Tommy Nordvang og Simen Lille Homb som ble nr 2 og 3.

1. Jonas Moe Sundgot (Ulsteinvik)
9. Erik Walderhaug (Ålesund)
13. Odd Rune Kristiansen (Molde)

14.08.2018 13.24